Woont u in Den Haag of Rijswijk en wilt u ondanks uw hartaandoening of vaatziekte graag (blijven) bewegen of sporten? Wij kunnen u helpen.

Hart- en vaatziekten

Onder hart- en vaatziekten vallen alle aandoeningen die te maken hebben met het hart of de bloedvaten. Risicofactoren voor hart- en vaatziekten zijn roken, overgewicht, een hoge bloeddruk, een hoog cholesterol, diabetes en erfelijke aanleg. De kans op hart- en vaatziekten wordt verkleind door een gezonde leefstijl.

Sporten met een hart- of vaatziekte

Als u een hart- of vaatziekte heeft is lichte lichaamsbeweging een zeer belangrijk element in uw behandeling, in combinatie met een gecontroleerde voeding en -wanneer nodig- medicijnen.
Regelmatige beweging verbetert de bloedsuikerwaarden bij diabetespatiënten, verlaagt de bloeddruk (bij een hoge bloeddruk), vermindert het gehalte aan slecht cholesterol, verhoogt het goede cholesterol in het bloed, helpt bij afvallen en stoppen met roken.

Ervaart u beperkingen door een hart- of vaatziekte? Wij kunnen u helpen

Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met hart- en vaatziekten. Wij stellen een oefenprogramma voor u op waarin wij niet alleen rekening houden met uw beperking, maar waarin wij vooral kijken naar de mogelijkheden die u heeft. Weet u nog niet zeker of u wel wilt trainen? Wij kunnen u ook adviseren. Loop gerust eens binnen of maak een afspraak met ons. Wilt u graag weten welke soorten behandelingen wij allemaal hebben? Bekijk hier ons behandeloverzicht.