Puur fysiotherapie

Fysiotherapie

behandelingen

Fysiotherapie

Iedereen heeft wel een last van lichamelijke pijn of mankementjes. Meestal gaat dit na een paar dagen vanzelf weer over. Maar heeft u klachten die verergeren of die acuut zijn op komen zetten? Dan is het zinvol om een fysiotherapeut te laten kijken naar uw klacht. Fysiotherapie richt zicht op het menselijk bewegend functioneren. In principe kunnen alle stoornissen aan gewrichten, kapsel, spieren, pezen en banden door de fysiotherapeut behandeld worden. Ook als de aansturing van bewegingen via het zenuwstelsel niet goed functioneert.

Totaalpakket voor fysiotherapie

Bij Fysiotherapie PUUR kunnen wij mensen van alle leeftijden adviseren over pijn, kramp of stijfheid bij bewegen. Met de juiste, op maat gesneden behandeling en begeleiding willen wij -net als u- dat u zo snel en goed mogelijk uw dagelijkse bezigheden weer op kunt pakken. Dat u snel de baan of het veld weer op kunt, dat u vrijuit kunt fietsen of fitnessen. Met fysiotherapie voorkomt u tevens dat uw klachten terugkeren.

U kunt bij ons terecht voor:

 • Vragen over beweging en lichaamshouding; ook voor uw kind
 • Begeleiding en behandeling
 • Persoonlijke trainingsschema’s om conditie en/of kracht te verbeteren
 • Speciale begeleiding of training tijdens of na een ziekte, na een operatie of bij een chronische aandoening
 • Medical taping
 • Persoonlijk (preventief) advies en teamadvies
 • Een preventieve check-up, voor bijvoorbeeld sporters of sportclubs

Hoe gaan wij te werk?

Tijdens de intake stellen we u vragen en doen we fysiek onderzoek om erachter te komen wat de oorzaak is van de klachten, om zo de kern effectief te kunnen behandelen in plaats van enkel symptomen te bestrijden. De kern of bron van de klachten is in lang niet alle gevallen een aandoening of ziekte. We komen tot een gedegen fysiotherapeutische diagnose. Vervolgens stellen we -in overleg met u- het gewenste, persoonlijke behandelplan op of verwijzen we u naar een arts voor aanvullend onderzoek. In het behandelplan nemen we houdings- en bewegingsadviezen op, oefeninstructies en andere afspraken, passend bij uw situatie.

Behandeldoelen

Voor ons telt uw resultaat: lichamelijk herstel of het bereiken van een fysiek bewegingsdoel. Wij staan voor een adequaat traject, niets meer of niets minder dan noodzakelijk om uw doel te bereiken. Behandeldoelen kunnen gericht zijn op pijnvermindering, preventie van secundaire complicaties, bewegingsvergroting, spierversterking of -ontspanning of verbetering van uw coördinatie.

Diverse behandelmethodes

In onze behandelingen maken wij gebruik van bijvoorbeeld oefentherapie en (innovatieve) technieken. Maar ook: mobilisatie, triggerpiont-behandeling, Diepe Dwarse Frictie massage, bindweefselmassage en medical taping. Het doel van de behandeling is dat we u van uw klachten af helpen zodat u weer pijnvrij kunt bewegen. Fysiotherapie kan ook preventief zijn, in dat geval proberen we (herhaling van) de aandoening te voorkomen.

Mobilisatie

Binnen de fysiotherapie is mobilisatie een vaak gebruikte methode. Het doel van mobiliseren is om gewrichten beter te laten bewegen en pijnvermindering. Gespannen nekspieren bijvoorbeeld ontstaan door een nekwervel die blokkeert, waardoor spanningshoofdpijn kan ontstaan. Bij mobiliseren maken we onderscheid tussen passief, actief en geleid actief mobiliseren. We spreken van passief als een patiënt zelf niets doet. Het lichaamsdeel of gewricht is ontspannen en wordt door de therapeut bewogen. Bij actief mobiliseren krijgt de patiënt oefeningen waarbij hij het gewricht zelf in beweging brengt. Een combinatie van deze twee is geleid actief mobiliseren; de fysiotherapeut helpt mee terwijl de patiënt het gewricht actief beweegt.

Triggerpoint-behandeling

Triggerpoints zijn pijnpunten die worden veroorzaakt door een overprikkelde spier of een drukpijnlijke plek in een spier. Wij behandelen triggerpoints met triggerpointmassage of shockwavetherapie.

Diepe Dwarse Frictie massage

Een specifieke massagetechniek met als doel verklevingen in een spier op te heffen zodat hij weer normaal gaat functioneren. Verklevingen in een spier (gaat vaak samen met een triggerpoint) kunnen zorgen voor aanhoudende klachten in de spier en aangrenzende gebieden.

Bindweefselmassage

Elk orgaan, maar ook gewricht of lichaamsdeel heeft een gebied of zone op de rug. Wanneer we deze zone behandelen met bindweefselmassage, kunnen de klachten in dat orgaan of gewricht verminderen. Bindweefsel bevindt zich tussen de spieren en de huid en beschermt de organen, via het bindweefsel worden bloedvaten en zenuwen naar de organen geleid.

Onze locatie

Wij zijn gevestigd zijn in een groot sportcomplex. Op een steenworp afstand van Den Haag, in Rijswijk. Omdat wij onderdeel uitmaken van het sportcomplex kunnen wij u -afhankelijk van uw persoonlijke behandeling- diverse vormen van therapie bieden. Denk aan behandeling in de klassieke behandelkamer, maar ook specifieke revalidatietraining in de oefenzaal, het zwembad of op ons buitenveld. Als u niet in staat bent om naar de praktijk te komen, komen wij bij u thuis.

Verwijzing is niet nodig

U heeft voor fysiotherapie geen verwijzing van uw huisarts nodig. U kunt direct een afspraak met ons maken. Bepaalde aandoeningen komen voor op een lijst die door de overheid is samengesteld, de zogenaamde ‘chronische lijst van aandoeningen’. Voor aandoeningen die hierop staan heeft u wel een verwijzing nog van uw (huis)arts. Lees hier meer verwijzingen en vergoedingen.

Gratis parkeren voor de deur en wij hebben geen wachtlijsten.

Openingstijden fysiotherapie

 • Maandag t/m vrijdag 9:00 tot 18:00
 • Woensdag van 9:00 tot 21:00
 • Zaterdag van 9:00 tot 12:00
 • Andere avonden fysiotherapie op afspraak mogelijk.
Open chat
Scan de code
Waar kunnen we u mee van dienst zijn?