Puur fysiotherapie

Kinderfysiotherapie

behandelingen

Kinderfysiotherapie

Veel mensen denken -onterecht- dat ze met hun kind alleen bij een kinderfysiotherapeut terecht kunnen. Kinderfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in de motorische ontwikkeling van een kind, opvoeding en communicatie met kinderen. Maar heeft uw zoon of dochter een klacht of breuk als gevolg van (intensief) sporten? Dan kunnen wij uw kind de best mogelijke en meest optimale behandeling bieden.

Als uw kind klachten of blessures heeft door sporten

Wij zijn gespecialiseerd in sportgerelateerde klachten* of blessures. Bijvoorbeeld een blessure aan de knie, enkel en schouder. Wij richten ons niet alleen op het herstel van deze gewrichten, we trainen juist ook de lichaamsdelen die nog wel belastbaar zijn. Daarnaast zijn wij zeer deskundig op het gebied van trainingsopbouw, het voorkomen van sportgerelateerde klachten en de verbetering van sportprestaties.

Wat kan uw kind van ons verwachten?

Tijdens de intake stellen we uw kind vragen om erachter te komen waar de klachten vandaan komen of wat de fysieke doelen zijn. We doen ook lichamelijk onderzoek. Dit doen we om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de situatie van uw zoon of dochter, maar ook om -waar nodig- tot een gedegen fysiotherapeutische diagnose te komen. Hierna stellen we in overleg met u en uw kind het persoonlijke behandelplan. In het behandelplan nemen we houdings- en bewegingsadviezen op, oefeninstructies en andere afspraken, passend bij de situatie van uw zoon of dochter.

Oefentherapie voor kinderen

Afhankelijk van het doel starten we met een bepaalde soort behandeling. We maken vooral gebruik van oefentherapie. Uw kind krijgt bovendien oefeningen en/of adviezen mee om zelf thuis actief aan de slag te gaan met het behalen van het doel. Daarnaast ook adviezen om prestaties te verbeteren en om klachten in de toekomst te voorkomen.

Alleen wat nodig is

Voor ons telt het resultaat: lichamelijk herstel of het bereiken van een fysiek bewegingsdoel. Wij staan voor een adequaat traject, niets meer of niets minder dan noodzakelijk om het doel van uw kind te bereiken.

Onze locatie

Wij zijn gevestigd zijn in een groot sportcomplex. Op een steenworp afstand van Den Haag, in Rijswijk. Omdat wij onderdeel uitmaken van het sportcomplex kunnen wij uw kind -afhankelijk van zijn of haar persoonlijke behandeling- diverse vormen van therapie bieden. Denk aan behandeling in de klassieke behandelkamer, maar ook specifieke revalidatietraining in de oefenzaal, het zwembad of op ons buitenveld. Als uw kind niet in staat is om naar de praktijk te komen, komen wij bij u thuis.

Verwijzing is niet nodig

Voor sportfysiotherapie voor kinderen is geen verwijzing van uw huisarts nodig. U kunt direct een afspraak met ons maken. Heeft uw kind een chronische indicatie? Bepaalde aandoeningen komen voor op een lijst die door de overheid is samengesteld, de zogenaamde ‘chronische lijst van aandoeningen’. Voor aandoeningen die hierop staan heeft u wel een verwijzing nog van uw (huis)arts. Lees hier meer verwijzingen en vergoedingen.

Gratis parkeren voor de deur en wij hebben geen wachtlijsten.

Openingstijden fysiotherapie

  • Maandag en dinsdag 9:00 tot 22:00 op afspraak.
  • Woensdag t/m vrijdag 9:00 tot 17:00 op afspraak.
  • Zaterdag van 9:00 tot 12:00 op afspraak.
  • Andere avonden fysiotherapie op afspraak mogelijk.

Openingstijden Fitness

  • Maandag t/m donderdag 9:00 tot 22:00.
  • Vrijdag 9:00 tot 21:00.
  • Zaterdag van 9:00 tot 14:00.
  • Zondag 9:00 tot 12:00.
Open chat
Scan de code
Waar kunnen we u mee van dienst zijn?