Puur fysiotherapie

Medical Taping

behandelingen

Medical Taping

Wat is medical taping?

Medical tape is rekbare, hypoallergene tape die we aanbrengen -als extra interventie- om uw spierspanning te reguleren (verhogen of verlagen) en om uw bloedcirculatie en lymfeafvoer te stimuleren. Medical tape ondersteunt uw gewrichtsfuncties. Bijvoorbeeld de stabiliteit, de stimulatie van het bewegingsgevoel en het sturen van de bewegingsrichting van het gewricht.

Door de elastische werking wordt het effect via de huid aangezet. Met medical taping zetten we uw gewrichten en spieren niet vast, we houden ze bewegelijk. Zo blijft de bloedcirculatie in tact of wordt deze juist gestimuleerd. Medical tape biedt ondersteuning en helpt zo het natuurlijke herstelproces van het lichaam. De tape kan meerdere dagen blijven zitten en mag nat worden.

Voor welke klachten is taping geschikt?

Medical taping is onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling en is voor iedereen die pijn of ongemak ervaart door overbelasting, gewrichtsklachten, spierproblemen, houdingsproblemen, sportblessures, ontstekingen of vochtophopingen.
We hoeven het lichaamsdeel niet volledig in te tapen, een enkele laag op uw huid is voldoende.

Verwijzing is niet nodig

U heeft voor fysiotherapie (en medical taping) geen verwijzing van uw huisarts nodig. U kunt direct een afspraak met ons maken.

Open chat
Scan de code
Waar kunnen we u mee van dienst zijn?