Puur fysiotherapie

Sportfysiotherapie

behandelingen

Sportfysiotherapie

Als recreatief of professioneel sporter wilt u geen blessures*. Helaas is dit niet altijd te voorkomen. In dat geval kunnen wij u helpen pijnvrij bewegen weer mogelijk te maken. Wij richten ons met onze sportfysiotherapie op alle leeftijden.

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is gericht op het voorlichten, genezen en preventief behandelen van recreatieve en professionele sporters en mensen die willen gaan sporten. Sporters moeten vaak moeten handelingen uitvoeren die snelheid en explosiviteit bevatten. Ze vragen veel van hun lichaam. Dit betekent dat het herstel vaak uitgebreider is dan bij iemand die gewone fysiotherapie nodig heeft.

Wanneer is sportfysiotherapie gewenst?

Als u als (ervaren) sporter uw sport op hoog niveau wil (gaan) beoefenen. Wij kunnen u adviseren en begeleiden. Ook kunt u met uw sportgerelateerde klachten* of blessures bij ons terecht. Bijvoorbeeld een blessure aan de knie, enkel en schouder. Met onze sportfysiotherapie richten wij ons niet alleen op het herstel van deze gewrichten, we trainen juist ook de lichaamsdelen die nog wel belastbaar zijn. We bieden ook therapie aan ouderen en kinderen bij wie sport een onderdeel is van hun leven.

Chronische aandoening

Sportfysiotherapie kan zinvol zijn als u last heeft van een chronische (langdurende) aandoening. Door (meer) beweging of sporten kunt u uw kwaliteit van leven verbeteren. Ook kan sportfysiotherapie u helpen weer actief te worden en gemotiveerd te raken, als u -om wat voor een reden dan ook- lange tijd niet actief bent geweest. We kijken samen met u naar een passende sportbeoefening en we adviseren u over de intensiteit en de frequentie waar u mee kunt starten.

Het verschil tussen sportfysiotherapie en fysiotherapie

Sportfysiotherapie is een specialisering van het beroep fysiotherapie. Een sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut met een erkende specialistische opleiding. Het doel van de sportfysiotherapeut is het herstellen van lichaamsfuncties, het voorkomen van sportgerelateerde klachten en de verbetering van sportprestaties. Hij is gespecialiseerd in trainingsprincipes: denk aan actieve trainingsopbouw en de juiste belasting op het juiste moment.

Hoe gaan we te werk?

Tijdens de intake stellen we u vragen en doen we fysiek onderzoek om erachter te komen wat de oorzaak is van uw klachten, om zo de kern effectief te kunnen behandelen in plaats van enkel symptomen te bestrijden. De kern of bron van de klachten is in lang niet alle gevallen een aandoening of ziekte. We komen tot een gedegen fysiotherapeutische diagnose.

Mogelijk heeft u geen klachten, maar heeft u bewegingsdoelen die u wilt bereiken. Dat kan, dan richten we ons daarop.

We stellen -in overleg met u- het gewenste, persoonlijke behandelplan op of verwijzen we u naar een arts voor aanvullend onderzoek. In het behandelplan nemen we houdings- en bewegingsadviezen op, oefeninstructies en andere afspraken, passend bij uw situatie. In het behandelplan nemen we houdings- en bewegingsadviezen op, oefeninstructies en andere afspraken, passend bij uw situatie.

Oefentherapie

Afhankelijk van uw doel starten we met een behandeling. We maken vooral gebruik van oefentherapie. U krijgt bovendien oefeningen en/of adviezen mee om zelf thuis actief aan de slag te gaan met het behalen van uw doel. Uiteraard geven wij u ook adviezen om uw prestaties te verbeteren en om klachten in de toekomst te voorkomen.

Alleen wat nodig is

Voor ons telt uw resultaat: lichamelijk herstel of het bereiken van uw fysieke bewegingsdoel. Wij staan voor een adequaat traject, niets meer of niets minder dan noodzakelijk om uw doel te bereiken.

Onze locatie

Wij zijn gevestigd zijn in een groot sportcomplex. Op een steenworp afstand van Den Haag, in Rijswijk. Omdat wij onderdeel uitmaken van het sportcomplex kunnen wij u -afhankelijk van uw persoonlijke behandeling- diverse vormen van therapie bieden. Denk aan behandeling in de klassieke behandelkamer, maar ook specifieke revalidatietraining in de oefenzaal, het zwembad of op ons buitenveld. Als u niet in staat bent om naar de praktijk te komen, komen wij bij u thuis.

Verwijzing is niet nodig

U heeft voor sportfysiotherapie geen verwijzing van uw huisarts nodig. U kunt direct een afspraak met ons maken. Bepaalde aandoeningen komen voor op een lijst die door de overheid is samengesteld, de zogenaamde ‘chronische lijst van aandoeningen’. Voor aandoeningen die hierop staan heeft u wel een verwijzing nog van uw (huis)arts. Lees hier meer verwijzingen en vergoedingen.

Gratis parkeren voor de deur en wij hebben geen wachtlijsten.

Openingstijden fysiotherapie

  • Maandag en dinsdag 9:00 tot 22:00 op afspraak.
  • Woensdag t/m vrijdag 9:00 tot 17:00 op afspraak.
  • Zaterdag van 9:00 tot 12:00 op afspraak.
  • Andere avonden fysiotherapie op afspraak mogelijk.

Openingstijden Fitness

  • Maandag t/m donderdag 9:00 tot 22:00.
  • Vrijdag 9:00 tot 21:00.
  • Zaterdag van 9:00 tot 14:00.
  • Zondag 9:00 tot 12:00.
Open chat
Scan de code
Waar kunnen we u mee van dienst zijn?